Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Emmi-pet szájhigiéniai kezelés kutyáknak

EMMI-Pet fogápolás

Az Emmi-dent egy teljesen új fogtisztítási eljárás, mely ultrahang segítségével mikrotisztítást végez. Az elektromos fogkeféktől eltérően nincs rezgés, és szinte érintésmentesen, súrolás nélkül fejti ki hatását. Az ultrahang olyan helyeken is alapos tisztítást végez, amelyet a fogselyemmel sem érünk el, hiszen 12 mm mélyen a fogínybe is behatol, ott megöli a csírákat és baktériumokat. Utóbbi hatásának köszönhetően megelőző, illetve gyógyító hatással is rendelkezik. Gyógyító hatást fejt ki a vérkeringés serkentésével is.

Fontos tudni, hogy az Emmi-dent csak a speciálisan kifejlesztett, nanobuborékos fogkrémmel együtt fejti ki hatását. Az ultrahang a sörték tetején keletkezik, a fogkrémmel érintkezve mikroszkopikus buborékokat hoz létre abban. Az ultrahangot a fogkrém és a nyál továbbítja a fogakra, ínyre, szájpadlásra és a nyelvre is. Így mikrobuborékok milliói hatolnak be a fogak közé, a résekbe és eltávolítják a szennyeződéseket, ételmaradékokat, fogkövet, baktériumokat stb.

Az Emmi-dent fogtisztítás ideje foganként 15 másodperc, de számításba kell venni a szennyezettség fokát is. Az erősen szennyezett, elszíneződött fogaknál az első időszakban növelni kell a használat idejét.

Az Emmi-dent 0,2 W teljesítménnyel működik, így az emberre teljesen veszélytelen (50 W teljesítményig az ultrahangnak nincs káros hatása)

A Magyar Állatorvosi Kamara közleményt tett közzé, amiben kifejti álláspontját: „Ezzel összefüggésben felhívjuk az állatorvos kollégáink, az állattartók és különösen a kutyakozmetikusok figyelmét arra, hogy az ultrahangos fogkefe használata biztosan nem alkalmas az állatok fogköveinek a szakmai szabályok szerinti eltávolítására!“ Továbbá: „A Magyar Állatorvosi Kamara felhívja a figyelmet arra, hogy az ultrahangos fogkefe legfeljebb az állatok fogazatának alapos megtisztítására alkalmas. Ezzel segítheti ugyan a fogkőlerakódás megelőzését, de ez nem helyettesíti az időnként szükségessé váló szakszerű fogkő-eltávolítást!”

Az Emmi-dent tehát nem helyettesíti az altatásban történő ultrahangos fogkő-eltávolítást, de mi magunk szívesen támogatunk minden törekvést, eszközt és felelős gazdit, aki gondot fordít kedvence ínyének és fogainak ápolására, egészsége megőrzésére. Ezért nálunk is elérhető ez a forradalmian új technológia. Az Emmi-dent rendszeres használatát a fogkő-eltávolítás után ajánljuk, az újbóli képződés megelőzése érdekében. Tapasztalataink alapján az arra hajlamos kedvenceknél sokkal ritkábban kell az altatásos fogkő-eltávolításhoz folyamodni, ha a gazdi rendszeresen mossa, ápolja kedvence fogait.

Érdeklődni a +36-30/399-7731 telefonszámon lehet.

18056904_1294589790595979_3528495960013997108_n.jpg

 

A mappában található képek előnézete Emmi-pet fogápolás